בשנים האחרונות עם התפתחותו של טרנד ה- DIY, יותר ויותר אנשים מבצעים בעצמם עבודות בבית, קדחיה, ניסור, הברגה וכדומה. פעולות שיפוץ רבות מצריכות שימוש בכלי עבודה חשמליים שדורשים ערנות רבה. שימוש בכלי לא מתאים או לא איכותי או חוסר תשומת לב עלולים לעלות בנזק רב ובפגיעה פיזית.
אז אם החלטתם שאתם מעוניינים לעצב, לתקן או לשדרג את הבית והנכם משתמשים במגוון כלי עבודה חשמליים עוצמתיים, חשוב שתקראו את כללי הבטיחות הבאים:
איכות הכלים
יש לבחור כלי עבודה מחברה ידועה שמקפידה על סטנדרט גבוה בפיתוח וייצור הכלים, בעלת תו תקן ישראלי שמצביע על כך שהכלי עומד בסטנדרטים הגבוהים. אל תתפשרו על איכות, כי כלי לא איכותי עשוי להיות גם לא בטיחותי. בנוסף, חשוב לשמור על הכלים מידיהם של ילדיהם וגם לאחסן אותם במקום בטוח כמו ארגז כלים ייעודי, חזק שנסגר היטב. כמו כן, חשוב לבצע פעולות תחזוקה במידה ואלה נדרשות כדי לשמור על הכלים בטוחים לשימוש. למשל, החלפת להב של מסור.
הקפדה על סביבת עבודה נוחה
מרחב העבודה שלכם בעל השפעה רבה על שימוש תקין. וודאו שמשטח העבודה מיושר ונטרלו את הסביבה ממחסומים שעשויים להפריע בפעילות תקינה ונכונה של הכלי.
שמרו על סביבה נקייה למקסום הביצועים של כלי העבודה וכמובן, הקפידו על חיבור תקין לשקע והרחיקו את הכבל מהגוף והיזהרו שהכבל לא יפריע לכם לטווח התנועה או יגרום לכם למעוד חלילה.
כאשר מדובר בכלי עבודה עם סוללות נטענות, מומלץ לבחור כלי המגיע עם שתי סוללות כדי שתוכלו לטעון סוללה אחת בעוד השנייה בעבודה וכך העבודה לא תיקטע באמצע והשתמשו בסוללות מקוריות ובמטען מקורי.
הקפידו על בחירת כלי עבודה עם מפסק בטיחות שהכלים לא יפעלו בפתאומיות. בכל מקרה, חשוב לדעת שהתקנות הישראליות בנושא חשמל מחייבות את כל הכלים החשמליים המיטלטלים להיות מוגנים בבידוד כפול ומסור חשמלי בעל אמצעי למניעת רעידות.
התאמה של הכלי לפעולה
חשוב להפעיל את הכלי ולפעול במדויק על פי הוראות היצרן. אל תשתמשו בכלים אלטרנטיביים או בכלים שאינם מתאימים ליישום . למשל, וודאו שיש התאמה בין ראש ההברגה לבורג ושהמכשיר הנבחר אחר מתאים לפעול כנגד החומר הנבחר (בטון, עץ, מתכת וכולי). שימו לב שישנם כלים שמתאימים יותר לחומרים רכים ואחרים ייעודיים לעבודה עם חומרים קשים וחזקים. בנוסף, התייחסו לשלבי הביצוע המומלצים ולעזרים שמגיעים עם הכלים כמו למשל, ידיות עזר ותמיכה, שיכולים לסייע לכם בהפעלה בטוחה.
לעבוד נכון, לסיים על בטוח
אופן העבודה קריטי לעבודה בטוחה עם כלים חשמליים. התחילו את העבודה רק כאשר אתם אוחזים היטב בכלי, רצוי בשתי הידיים והחליפו אביזרים או שנו מהירות רק כאשר בוצע כיבוי של המכשיר. הקפידו לעבוד כשאתם יציבים וכשהכלי מכוון למקום / לאובייקט הנדרש.
אל תעבדו חזק מדי כיוון שלא כל כלי העבודה מתאימים להפעלת כוח. ההפך הוא הנכון: כלי עבודה חשמליים נועדו לחסוך לכם אנרגיה והם אמורים לבצע את הפעולה בשבילכם. לכן עבדו לפי ההוראות, במהירות אחידה והפעילו כוח ממוקד ולא לחץ חזק שעשוי לגרום נזק. אל תיקחו סיכונים מיותרים – הפסיקו את עבודתכם עם כל בעיה טכנית.
בנוסף, כשאי להשתמש בכלי עבודה חשמליים כאשר נועלים נעליים סגורות להגנה. חשוב לאוורר היטב את החדר, כיוון שהחומרים השונים עמם אתם עובדים עשויים להזיק לבריאות. זכרו שאתם עובדים עם כלים חדים ומסוכנים ולכן, נקטו משנה זהירות ושלטו היטב בכלי. עבודה בטוחה היא המפתח להנאה מהעבודה עצמה תוך דגש על ביצועים מהירים ואיכותיים ותוצאות טובות.